Nuuksion ohjatut luontoelämykset päivitetty tapahtumiin

NUUKSION JA SUOKANNIEMEN OHJATUT LUONTOELÄMYKSET KESÄLLÄ 2016
 
Kesällä Iloiset Seniorit -pienryhmät ulkoilevat ja retkeilevät kauniin pääkaupunkiseudun luonnossa. Haemme sinut mukaan retkelle kotioveltasi tai muusta haluamastasi osoitteesta Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa tai Vantaalla.
 
Nuuksion ja Soukanniemen ohjatut luontoelämykset soveltuvat normaali- ja hyväkuntoisille, liikunnallisille senioreille. Retken soveltuvuuden itsellesi voit tarkistaa myös soittamalla (040 588 3146).
 
Ilmoittaudu mukaan retkelle soittamalla (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake. Soitamme kaikille ilmoittautuneille viimeistään lomakkeen lähettämistä seuraavana päivänä.
 
KESÄKUU
Ke 22.6.2016 Klo n. 10.30-17.00
Hanikan luontopolku, Soukanniemi, Espoo – Ohjattu luontoelämys
Retken pituus maastossa: 3-4 h, n. 6 km
Retken vaativuustaso: Keskitaso+
 
Lähde Iloiset Seniorit -pienryhmän kanssa Hanikan luontopolun ohjatulle luontoelämykselle Soukanniemeen ihailemaan Espoon yhden hienoimman ulkoilureitin historiaa ja kauniita maisemia. Vaihtelevalla reitillä nautimme mm. merenrantaniityistä ja kallioisista mäntykankaista. Reitti soveltuu normaalikuntoiselle ulkoilijalle, vaikka reitillä onkin muutama tiukka nousu ja lasku. Luontoelämyksemme varmistaa oppaamme Eppu, hymyilevä Punakettu.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut luontoelämykseen kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Luontoelämyksen hinta (68 € sis. alv.) sisältää matkat, ohjatun luontoelämyksen sekä kevyet taukoeväät kahveineen. Tarkemmat lähtö- ja paluuajat selviävät lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ilmoittaudu mukaan retkelle joko soittaen (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.
 
HEINÄKUU
Ke 6.7.2016 Klo n. 10.30-17.00
Orajärven lenkki Nuuksion kansallispuisto, Espoo – Ohjattu luontoelämys
Retken pituus maastossa: 2,5-3 h, n. 6-7 km
Retken vaativuustaso: Keskitaso
 
Iloiset Seniorit –pienryhmä retkeilee tänään Haltian luontokeskuksesta Swinghillin kautta Karjakaivon ulkoilualueelle ja Nuuksion kansallispuistoon. Pikku Orajärveltä palaamme Karjakaivon kautta takaisin Luontokeskus Haltiaan. Retkellä näemme luontoelämyksien lisäksi mm. Romvuoren pahtan, hiidenkirnun, Pikku Orajärven sekä Maahisen kierroksen näköalatasanteen upeat maisemat yli Nuuksion Pitkäjärven. Reitillä on paikoin vaativia nousuja. Luontoelämyksemme varmistaa oppaamme Eppu, hymyilevä Punakettu.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut luontoelämykseen kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Luontoelämyksen hinta (68 € sis. alv.) sisältää matkat, ohjatun luontoelämyksen sekä kevyet taukoeväät kahveineen. Tarkemmat lähtö- ja paluuajat selviävät lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ilmoittaudu mukaan retkelle joko soittaen (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.
 
Ke 20.7.2016 Klo n. 10.30-17.00
Klassarinkierros, Nuuksion kansallispuisto, Espoo – Ohjattu luontoelämys
Retken pituus maastossa: 2,5-3 h, n. 4 km
Retken vaativuustaso: Helppo+
 
Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa tutustumaan monille tuntemattomaan Nuuksion kansallispuiston länsialueeseen. Retkemme kiertää Kurjolammen länsipuolelta Klassarinkallioille, mistä on lähes esteetön näkyvyys Lohjanharjun suuntaan. Täältä matkaamme Kurjolammen pohjoispään ja Saarilammen kautta takaisin Kurjolammen länsipuolelle. Luontoelämyksemme varmistaa oppaamme Eppu, hymyilevä Punakettu.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut luontoelämykseen kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Luontoelämyksen hinta (68 € sis. alv.) sisältää matkat, ohjatun luontoelämyksen sekä kevyet taukoeväät kahveineen. Tarkemmat lähtö- ja paluuajat selviävät lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ilmoittaudu mukaan retkelle joko soittaen (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.
 
ELOKUU
Ke 3.8.2016 Klo n. 09.00-16.30
Viiden veden kierros, Nuuksion kansallispuisto, Espoo – Ohjattu luontoelämys
Retken pituus maastossa: 3-4 h, n. 6-7 km
Retken vaativuustaso: Keskitaso++, liikunnallisille, hyväkuntoisille henkilöille
 
Elokuinen Iloiset Seniorit -pienryhmän luontoelämyksen Saarijärvi-Sarkkinen-Suolikas-Majaslammet –reitti tarjoaa Nuuksion ylänköalueen ja kansallispuiston maisemia aidoimmillaan – karuilta avokallion männiköiltä korpikuusikon varjoon. Reitti on hienoimpia, ei-merkittyjä reittejä. Täällä on erinomainen mahdollisuus tutustua erämaamaise- mallisempaan Nuuksioon. Reitti on mäkinen ja sisältää muutaman vaativan nousun ja laskun sekä pari ojan ylitystä. Alueella ei ole retkeilijöille suunnattuja palveluita, kuten tulipaikkoja tai kuivakäymälöitä. Luontoelämyksemme varmistaa oppaamme Eppu, hymyilevä Punakettu.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut luontoelämykseen kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Luontoelämyksen hinta (68 € sis. alv.) sisältää matkat, ohjatun luontoelämyksen sekä kevyet taukoeväät kahveineen. Tarkemmat lähtö- ja paluuajat selviävät lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ilmoittaudu mukaan retkelle joko soittaen (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.
 
Ke 24.8.2016 klo n. 10.30-17.00
Soidinsuon ja Kaislammen kierros, Nuuksion kansallispuisto, Espoo – Ohjattu luontoelämys
Retken pituus maastossa: 2,5-3 h, n. 5 km
Retken vaativuustaso: Helppo
 
Iloiset Seniorit -pienryhmä tutustuu tänään eteläiseen Nuuksion kansallispuistoon. Reittimme kulkee Soidinsuon etelä- ja pohjoispuolen ja Kolmoislammen maisemissa. Luontoelämyksemme varmistaa oppaamme Eppu, hymyilevä Punakettu.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut luontoelämykseen kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Luontoelämyksen hinta (68 € sis. alv.) sisältää matkat, ohjatun luontoelämyksen sekä kevyet taukoeväät kahveineen. Tarkemmat lähtö- ja paluuajat selviävät lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ilmoittaudu mukaan retkelle joko soittaen (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake.
 
YLEISIÄ OHJEITA LUONTORETKILLE:
Retkelle on hyvä pukeutua sään mukaan. Tukevat ulkoilukengät tai lenkkikengät soveltuvat hyvin retkeilyyn. Osa reiteistä voi olla liukkaat sateella. Muistathan ottaa oman vesipullon sekä mahdolliset henkilökohtaiset allergia- ja muut lääkkeet. Luontoreitin varrella ei välttämättä ole wc:tä.
 
Kullakin osallistujalla tulee olla voimassa oma, luontoretket kattava matka- tai tapaturmavakuutus.
 
 
ILMOITTAUTUMISLOMAKE – RETKET:
 

Tapahtuma:

Ajankohta:

Nimi:

Osoite:

Puhelin:

Email:

Ikä:

Muuta:

Ilmoittautuminen on sitova. Tähän sopimukseen sovelletaan lisäksi Seniorilo Oy:n yleisiä sopimusehtoja.