Teatteri, taide ja kirjallisuus

Pääkaupunkiseudulla ja lähikaupungeissa on runsaasti kulttuuritarjontaa. Iloiset Seniorit nauttii niistä kaikin aistein.
 
2017
 

Joulukuu 2017

 
Ti 12.12.2017 klo n. 17.00-23.00
Jukka Puotila -show 2017. Kansallisteatteri, Helsinki.
 
Jukka Puotilan legendaarinen yhdenmiehenshow! Kun Suomi-neito painelee sata lasissa kohti tuntematonta tulevaisuutta, on tullut jälleen aika summata isänmaan viimeisimmät lööpit, lipsautukset ja huhupuheet niin politiikan, kulttuurin kuin urheilun saralta. Tiedossa on ainakin hallitusvastuun pakoilua ja kroonista ummetusta kilpailukyvyssä. Näemmekö uusia avauksia presidenttipelissä? Kuka johtaa puhetta − ja minne? Räjähtääkö eläkepommi? Kenellä on valta, joka puuttuu rahvaalta? Jo legendaksi sukeutunut show muuttaa muotoaan joka ilta. Esitys ei säästele mitään tai ketään — ei edes Jukka Puotilaa! (www.kansallisteatteri.fi)
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Tule mukaan viihtymään Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa Jukka Puotilan nauruhermoja kutkuttavaan ajankohtaiseen iltaan.

 
Iloiset Seniorit hakee sinut tapahtumaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi teatteriin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 62 € (sis. alv.) ja muille senioreille 72 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde teatteriin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 15.11.2017. Ilmoittautuminen on sitova.
 

Marraskuu 2017

 
La 18.11.2017 klo n. 10.30-18.00
Myrskyluodon Maija. Helsingin kaupunginteatteri, Helsinki.
 
Myrskyluodon Maija on Lasse Mårtensonin säveltämä uusi kotimainen suurmusikaali. Unohtumattoman tarinan upea musikaaliversio juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana (1976), johon Lasse Mårtenson sävelsi musiikin. Tämä unohtumaton musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena. (Helsingin Kaupunginteatteri 2017). (www.hkt.fi)
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa nauttimaan suurmusikaalista.

 
Iloiset Seniorit hakee sinut tapahtumaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi teatteriin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 108 € (sis. alv.) ja muille senioreille 118 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde teatteriin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 25.10.2017. Ilmoittautuminen on sitova.
 

Lokakuu 2017

 

Syyskuu 2017

 
To 21.9.2017 klo n. 17.00-22.00
Pieni eläin – Seela Sella 80 vuotta. Kansallisteatteri, Helsinki.
 
Seela Sella juhlii syntymäpäiviään monologiteoksella Pieni eläin, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Eläimen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki. Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet − etenkään isot − enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista – ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa. (www.kansallisteatteri.fi)

 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde Iloiset Seniorit –pienryhmän mukaan viettämään iltaa Seela Sellan kanssa.

 
Iloiset Seniorit hakee sinut tapahtumaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi teatteriin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 52 € (sis. alv.) ja muille senioreille 62 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde teatteriin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 15.9.2017. Ilmoittautuminen on sitova.
 

Heinäkuu 2017

 
To 6.7.2017 klo n. 9.00-18.00
Eino Leinon päivän -kesäretki Ainolaan ja Halosenniemeen. Tuusula.
 
Eino Leinon päivän -kesäretken opastetuilla kierroksilla tutustumme Ainolaan ja Halosenniemeen sekä nautimme Eino Leinon runoihin pohjautuvasta musiikkielämyksestä.
 
Jean ja Aino Sibeliuksen koti Ainola on Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä. Vierailu alkuperäisessä asussaan säilytetyssä Ainolassa on ainutlaatuinen aikamatka viime vuosisadan kotikulttuuriin, kävijän musiikillisesta kiinnostuksesta riippumatta. Ympäröivä luonto, Aino Sibeliuksen suunnittelema laaja koriste- ja hyötypuutarha sekä Sibeliusten aikaiset ulkorakennukset muodostavat tunnelmallisen kotiympäristön. (www.ainola.fi)
 
Halosenniemen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kesänäyttelyssä ”Into, toivo, rohkeus” tuodaan esille Tuusulanjärven ympäristöön 120 vuotta sitten syntyneen taiteilijayhteisön merkitystä suomalaiselle taiteelle ja kulttuurille. Yhteisön taiteilijat niin kuvataiteen, kirjallisuuden kuin musiikin saralta loivat rohkeasti, mieli intoa ja toivoa täynnä vankkaa pohjaa suomalaisuuden kuvastolle vaikuttaen voimakkaasti suomalaisen ja suomenkielisen kulttuurin luomiseen ja kehittämiseen. (www.halosenniemi.fi)
 
Halosenniemen näyttelyssä on esillä klassikkokansankuvauksia, kuten Pekka Halosen Ateria vuodelta 1899, harvoin julkisesti esillä nähty Akseli Gallen-Kallelan Vanhan kansan mies (1889) sekä Albert Edelfeltin viimeisimpien teosten joukkoon kuuluva Ukko ja poika (1904). Nuoria taiteilijoita innostivat 1800-luvun lopulla poikkeuksellisen vaikuttavat maisemat sekä Suomen talvi. Esillä ovat mm. Järnefeltin Symbolistinen maisema Kolilta (1894) sekä Pekka Halosen Talvimaisema (Kaivopuistosta) 1892 ja Talvimaisema Myllykylästä (1898). (www.halosenniemi.fi)
 
Näyttelyn taitelijoita ovat Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön kuuluneet Pekka Halonen, Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt. Lisäksi mukana ovat myös Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Helmi Biese, Maria Wiik ja Albert Gebhard. Esillä on useita Halosenniemessä ennennäkemättömiä maalauksia, kuten esimerkiksi Pekka Halosen harvinainen kuvitusluonnos Aleksis Kiven romaaniin Seitsemän veljestä. Suurin osa näyttelyn yli 70 teoksesta tulee yksityiskokoelmista. Lainoja on myös muista museoista, kuten Ateneumista sekä Didrichsenin ja Orimattilan taidemuseoista. (www.halosenniemi.fi)
 
Eino Leinon päivän -kesäretki huipentuu ”Ma metsan polkuja kuljen” -musiikkielämykseen sopraano Taina Piiran ja pianisti Janne Hovin laulaessa ja laulattaessa Eino Leinon runoihin tehtyjä sävellyksiä Halosenniemen puutarhassa.
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa Eino Leinon päivän -kesäretkelle Ainolaan ja Halosenniemeen.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut kesäretkelle kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ohjatun kesäretken hinta (78 € sis. alv.) sisältää matkat, tutustumiset ja opastetut kierrokset Ainolassa ja Halosenniemessä, Eino Leinon päivän musiikkielämyksen sekä lounasbuffeen Gustavelundissa.

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde kesäretkelle. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 20.6.2017. Ilmoittautuminen on sitova.
 

Kesäkuu 2017

 
Ti 20.6.2017 klo n. 08.00-20.00
Kesäretki Taidekeskus Salmelaan Mäntyharjulle. Mäntyharju.
 
Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista taidenäyttelyistä. Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen konkareilta sekä nuorilta lupauksilta. Näyttelyalue koostuu Salmelan päärakennuksesta sekä Domanderin näyttelyalueesta, johon kuuluvat Apteekki- ja Postitalo, Palvelijan asunto sekä piharakennukset, joissa sijaitsee myös Nina Terno -museo. Teoksia on esillä myös ravintola Kesäheinässä, huvimaja Höijerissä sekä maisema- ja veistospuistossa. (www.taidekeskussalmela.fi)
 
Kesällä 2017 Taidekeskus Salmelassa juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Suomalaisen nykytaiteen kärkinimien lisäksi näyttelyissä esitellään Suomen juhlavuoden kunniaksi myös klassista taidetta mm. Ferdinand von Wrightiltä. Kesän 2017 kuvataiteilijat ovat taidemaalarit Marjatta Tapiola, Topi Ruotsalainen, Inari Krohn, Antti Hakkarainen ja Arto Kettunen, kuvanveistäjät Jussi Mäntynen, Veikko Myller, Taru Mäntynen, Matti Peltokangas ja Aaron Heino, kuvataiteilijat Tero Laaksonen, Tuula Lehtinen, Jenni Yppärilä, Essi Peltonen, Elina Kujansuu, Satu Laurel, Johanna Lumme, Markku Laamanen, Jussi TwoSeven ja Tomas Byström. Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Essi Peltonen (s. 1982). Hän maalaa kasvoja, joista etsii esiin ilmeitä, olemuksia ja tuntemuksia. (www.taidekeskussalmela.fi)
 
Taidekeskus Salmelan kesän ohjelmisto on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta. Näyttelyssä nähdään tuulahdus Viipurin tunnelmaa kun monet kesän taiteilijoista ovat hakeneet inspiraatiota teoksiin Salmelan Wiipurin taiteilija-ateljeessa. Teoksista aistittava Viipurin tunnelma muistuttaa osaltaan myös niistä suurista asioista, joita itsenäisyytemme on sadan vuoden aikana vaatinut. Salmelan päärakennuksessa esillä olevat klassikkotaiteilija, professori Jussi Mäntysen (18861978) veistokset esittelevät Suomen luonnon eläinmaailmaa. Salmelan kulttuuriravintola Kesäheinässä on esillä suomalaisten klassisten mestareiden teoksia taiteilijaniminä mm. Oscar Kleineh, Ferdinand von Wright, Matti Karppanen, Juho Rissanen ja Elias Muukka. (www.taidekeskussalmela.fi)
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa kesäretkelle Taidekeskus Salmelaan Mäntyharjulle.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut kesäretkelle kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Ohjatun kesäretken hinta (126 € sis. alv.) sisältää matkat, tutustumisen Salmelaan ja opastetun näyttelykierroksen, flyygelibuffee lounaan ravintola Kesäheinässä sekä matkakahvit.

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde kesäretkelle. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 6.6.2017. Ilmoittautuminen on sitova.
 

Toukokuu 2017

 
Ti 23.5.2017 klo n. 17.30-23.30
Tango! – Buenos Airesista Seinäjoelle. Ooppera, Helsinki. Esitys alkaa klo 19.30.
 
Oopperan päänäyttämöllä tulkitaan niin argentiinalaista kuin suomalaistakin tangoa tanssillisessa konsertissa. Jorma Uotisen isännöimä ilta hehkuu tangon mausteisia rytmejä ja intohimoa. Argentiinalaisia ja suomalaisia sävelmiä tulkitsevat Kansallisoopperan orkesterin tahdissa Waltteri Torikka, Arja Koriseva, Angelika Klas, Johanna Rusanen, Jyrki Anttila, Mika Pohjonen ja Jyrki Korhonen, haikeasävyistä bandoneonia soittaa Petri Ikkelä ja pianoa Iikka Kotaja. Tanssillinen konsertti kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon. (Ooppera 2017).
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde nauttimaan tangon taiasta ja tunnelmasta Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut tapahtumaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Musiikki- ja tanssielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi tapahtumaan, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Musiikki- ja tanssielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 68 € (sis. alv.) ja muille senioreille 78 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan tapahtumasta. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 6.4.2017.
 

Huhtikuu 2017

 
To 27.4.2017 klo n. 16.30-22.00
Ilta Esko Salmisen kanssa. Kansallisteatteri, Helsinki. Näytös alkaa klo 19.00.
 
Kohtaa elävä näyttelijälegenda suurella näyttämöllä!
 
Mika Myllyahon haastattelema Esko Salminen läpivalaisee mittavaa näyttelijänuraansa, josta ei sattumuksia ja tarinoita puutu. Luvassa on Salmisen väkevästi tulkitsemaa runoutta ja draamaa Kivestä Shakespeareen, unohtumattomia monologeja lukuisista rooleista sekä mehukkaita anekdootteja roolitöiden takaa. Vahvasti hetkessä kiinni pitäytyvä, improvisatorinen esitys on hauska ja puhutteleva, yllätyksellinen ja erilainen. (Kansallisteatteri 2017).
 
”Yleisö syö näyttelijän kädestä. Kun karisma on tätä luokkaa mitään ylimääräistä ei kaivata.”
Suna Vuori, Helsingin Sanomat
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde Iloiset Seniorit –pienryhmän mukana viettämään iltaa karismaattisen Esko Salmisen kanssa.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut tapahtumaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi teatteriin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 56 € (sis. alv.) ja muille senioreille 66 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan esityksestä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 13.3.2017.
 

Maaliskuu 2017

 
La 11.3.2017 klo n. 11.00-17.00
Kirka – Surun pyyhit silmistäni. Peacock-teatteri, Helsinki. Näytös alkaa klo 13.00.
 
Stadilainen Kirill Kirka Babitzin on unohtumaton luku kotimaisen musiikin historiassa. Kirka lauloi itsensä suomalaisten sydämiin niin rockilla, funkilla ja r&b:llä kuin balladeilla ja iskelmilläkin. Musiikkinäytelmässä, Kirka – Surun pyyhit silmistäni, nähdään monia tuttuja henkilöitä Kirkan elämästä ja kuullaan kappaleita koko Kirkan pitkän uran varrelta, kuten hitit Hetki lyö, Leijat, Daa-da, daa-da, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni. (Helsingin kaupunginteatteri 2017).
 
Rooleissa: KIRKA – Kalle Lindroth/Heikki Ranta, Sami Hokkanen/Juha Lagström, Rauno Ahonen, Jon-Jon Geitel, Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Petrus Kähkönen, Kai Lähdesmäki, Kari Mattila, Vappu Nalbantoglu, Unto Nuora, Emilia Nyman, Sami Paasila, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Inka Tiitinen, Marjut Toivanen, Mikko Vihma, Sonja Arffman, Nomi Enckell, Jaakko Hellsten, Rosa Herpiö, Saara Kaskilahti, Paulus Kähkönen, Petteri Lassila, Vera Lillqvist, Taneli Läykki, Alvari Stenbäck.
 
Ohjaus: Kari Rentola.
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Tule nauttimaan Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa Kirkan unohtumattomasta musiikista.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut musiikkinäytelmään kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Elämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi teatteriin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Musiikkielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 74 € (sis. alv.) ja muille senioreille 84 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan musiikkinäytelmästä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 19.2.2017.
 
Pe 24.3.2017 klo n. 10.00-16.00
Taidenäyttely: Valo muuttaa kaiken – Tuomo Sepon kokoelma. Ateneum, Helsinki.
 
Kajaanilainen ranskan ja englannin kielen lehtori Tuomo Seppo (s. 1937) on omistanut koko elämänsä suomalaisen taiteen keräilylle. Hän on päättänyt lahjoittaa kokoelmansa liki 2 000 teosta Kansallisgalleriaan kuuluvalle Ateneumin taidemuseolle. Näyttely kattaa ajanjakson 1900-luvun alusta 2010-luvulle. (Ateneum 2017).
 
Suomalaisen taiteen kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, piirustuksia ja luonnoksia. Tuomo Sepon kokoelman selkärangan muodostavat Ina Colliander, Reino Hietanen, Pentti Kaskipuro, Tapani Raittila, Nina Terno ja Ellen Thesleff. Kokoelman taiteilijoita ovat myös Ahtela, Niilo Hyttinen, Väinö Kamppuri, Anitra Lucander, Elga Sesemann, Kain Tapper, Rafael Wardi, Carl Wargh, Veikko Vionoja sekä moni muu Sepolle merkityksellinen tekijä. Kokoelmassa taiteilijoiden ajatukset kehittyvät teoksiksi ja taiteilijat kypsyvät nuorista tekijöistä kokeneiksi mestareiksi. (Ateneum 2017).
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
 
Lähde tutustumaan Iloiset Seniorit –pienryhmän kanssa suomalaiseen taiteeseen.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut mukaan kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Elämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi Ateneumiin, pääsylipun sekä paluun kotia. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Retken hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 38 € (sis. alv.) ja muille senioreille 48 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan esityksestä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 13.3.2017.
 
___________________________________________________________________________________________________________________________________
 
2016
 

Marraskuu 2016

 
Pe 4.11.2016 klo n. 10.30-17.30
Evakkotytön tarina. Lahden kaupunginteatteri, Lahti.
 
Koskettava tarina perheestä, yhteenkuuluvuudesta ja lapsuuden taikamaailmasta.
 
Syksyllä 1939 eletään maailmanpoliittisten myllerrysten keskellä ja 11-vuotias Eeva rukoilee, ettei sota syttyisi. Talvisota kuitenkin alkaa ja se muuttaa myös Eevan perheen elämän Karjalassa, Hiitolassa. Isä lähtee rintamalle, äiti ja lapset pakoon pommituksia.
 
Tarinassa seurataan Eevan perheen ja lähisuvun vaiheita talvisodan, välirauhan ja jatkosodan aikana. Näkökulma on lapsen, joka pelkää ja on huolissaan, mutta jolla on myös kyky nähdä näkyvän todellisuuden läpi, aikuisilta usein piiloon jäävään maailmaan, jossa ihmeet ja toivon siemenet elävät. Eevan herkkä mielikuvitusmaailma ja suhde luontoon auttavat hetkillä, jolloin pieni sydän on kuormitettu.
 
Evakkotytön tarina on elämänmakuinen esitys menetyksistä ja niistä selviämisestä, sekä uskosta tulevaisuuteen. Evakkotytön tarina pohjautuu Eeva Kilven (s. 1928) sota-aikaan sijoittuviin muistelmateoksiin. (Lahden kaupunginteatteri 2016).
 
Näytelmäksi kirjoittanut: Aila Lavaste
Ohjaus: Ilkka Laasonen
 
Rooleissa: Hiski Grönstrand, Saana Hyvärinen, Minna Kangas (vier.), Kai Kokko, Eeva-Kirsti Komulainen, Jarkko Miettinen, Teemu Palosaari, Aki Raiskio, Mirja Räty, Maiju Saarinen, Raisa Vattulainen, Lumikki Väinämö sekä Eija Arola, Julius Honkanen, Marja Jäppinen, Roosa Vilén.
 
Lapsiavustajat: Ella Jäppinen, Valtteri Kallio, Mikael Leite-Ferraz, Eeva Karevaara, Nea Luukkonen, Liidi Puttonen, Annareetta Rautio, Christian Ruotanen, Roope Tervonen, Pinja Vuorinen.
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Tule mukaan katsomaan pienen Iloiset Seniorit –ryhmän kanssa elämänmakuista evakkotytön tarinaa.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut teatteriin kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta 60 € (sis. alv.) sisältää kuljetuksen kotioveltasi konserttiin, pääsyliput sekä paluun kotia. Istumapaikat soveltuvat hyvin myös rollaattorilla liikkuvalle. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä.

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan teatterielämyksestä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 14.10.2016.
 

Lokakuu 2016

 
La 15.10.2016 klo n. 13.00-19.00
Komisario Palmun erehdys. Helsingin kaupunginteatteri, Arena-näyttämö, Helsinki. Näytös alkaa klo 15.00.
 
Kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi elokuvaksi valittu ja parhaimpana Palmu-dekkarina pidetty tarina kertoo Helsingin Eirassa tapahtuvasta rikkaan rattopojan murhasta. Upporikas, mutta omalaatuinen Bruno Rygseck löytyy hukkuneena omaan kylpyammeeseensa. Komisario Palmu alkaa yhdessä avustajiensa Kokin ja Virran kanssa tutkia tapaturmaksi epäiltyä tapausta. Ihmetystä herättää, kun kaikki kuuluisan, mutta eriskummallisen suvun jäsenet vierailevat Brunon talolla juuri tänä samana aamuna. Selviää, että talossa on edellisenä iltana pidetty juhlat, joissa on leikitty pimeiden voimien kanssa. Monien käänteiden ja Kämpissä vietetyn kostean lounaan jälkeen Palmulle alkaa selvitä tapahtumien koko kuvio. (Helsingin kaupunginteatteri 2016).
 
Rooleissa: Mikko Kivinen, Risto Kaskilahti, Iikka Forss, Pekka Huotari, Vuokko Hovatta, Vappu Nalbantoglu, Jari Pehkonen, Antti Peltola, Kalle Pylvänäinen, Eero Saarinen, Aino Seppo, Leena Uotila, Tom Wentzel.
 
Alkuperäissovitus ja ohjaus: Joel Elstelä.
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Lähde nauttimaan pienen Iloiset Seniorit –ryhmän kanssa Suomen ”kuuluisimmasta” dekkarista.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut teatteriin kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi konserttiin, pääsyliput sekä paluun kotia. Istumapaikat soveltuvat hyvin myös rollaattorilla liikkuvalle. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 60 € (sis. alv.) ja muille senioreille 68 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan teatterielämyksestä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 21.9.2016.
 

Syyskuu 2016

 
To 22.9.2016 klo n. 17.00-23.00
Jukka Puotila –show 2016. Kansallisteatteri, Pieni näyttämö, Helsinki. Näytös alkaa klo 19.00.
 
Jukka Puotilan legendaarinen yhdenmiehenshow!
 
Tasavallan uusi hallitus on testannut siipiään jo hyvän aikaa, mutta onko maassa rauha, ja ovatko oikeat ministerit oikeilla palleilla? Luvassa on armotonta vatulointia ja iterointia. Osansa saavat ajankohtaiset kotkotukset ja kellokkaat kaikilta elämänalueilta — Puotilaa itseään unohtamatta. Tänä vuonna esitys ottaa hellään käsittelyynsä myös ikääntymisen monet kasvot. (Kansallisteatteri 2016).
 
”Jos haluat viihtyä, nauraa tai kuulla, miltä kuulostaa kun koko sali nauraa – mene katsomaan tämä.”
Jesse Raatikainen, Kulttuurishokki
 
Esitys on suunniteltu ja toteutettu Taina Westin ja Jukka Puotilan yhteistyönä.
 
Tapahtuman tiedot ja ilmoittautuminen:
Tule mukaan viihtymään pienen Iloiset Seniorit –ryhmän kanssa Jukka Puotilan nauruhermoja kutkuttavaan ajankohtaiseen iltaan.
 
Iloiset Seniorit hakee sinut teatteriin kotioveltasi tai ilmoittamastasi osoitteesta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista tai Vantaalta. Teatterielämyksen hinta sisältää kuljetuksen kotioveltasi konserttiin, pääsyliput sekä paluun kotia. Istumapaikat soveltuvat hyvin myös rollaattorilla liikkuvalle. Tarkempi aikataulu selviää lähtijöiden osoitteiden selvittyä. Teatterielämyksen hinta on kantakaupungissa asuville senioreille 52 € (sis. alv.) ja muille senioreille 60 € (sis. alv.).

 

Soita (040 588 3146) tai täytä sivun alaosassa oleva ilmoittautumislomake, ja lähde nauttimaan illasta. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 6.9.2016.
 
ILMOITTAUTUMISLOMAKE
 
Ilmoittaudu mukaan soittamalla (040 588 3146) tai täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake. Soitamme kaikille ilmoittautuneille joko samana tai lomakkeen lähettämistä seuraavana päivänä.
 

Tapahtuma:

Ajankohta:

Nimi:

Osoite:

Puhelin:

Email:

Ikä:

Ruoka-allergiat:

Muuta:

Mikäli ilmoittautuja peruuttaa osallistumisensa vähemmän kuin kaksi arkipäivää ennen sovittua tapahtumaa, on Seniorilo Oy:lla oikeus laskuttaa palvelu täysimääräisesti tapahtumaan ilmoittautujalta. Tähän sopimukseen sovelletaan lisäksi Seniorilo Oy:n yleisiä sopimusehtoja.