Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Iloiset Seniorit -kotipalvelun tukipalvelut sekä osin muut palvelumme oikeuttavat kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyksen voi saada, jos teettää kotitalous- tai hoitotyötä, asunnon kunnossapitotöitä tai tietotekniikkalaitteiden asennusta. Kotitalousvähennyksen voi saada joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa. Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluu tavanomaisen hoiva- ja hoitotyön lisäksi myös mm. asiointiapu kaupassa, pankissa tai apteekissa ja lemmikin ulkoilutus.

 

Kotitalousvähennyksen saa se, joka maksaa vähennykseen oikeuttavan työn. Kotitalousvähennys on 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta, maksimissaan 2250 €/vuosi/hlö (vuonna 2020). Omavastuu on 100 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4500 € vähennyksen. Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu 100 €. Niinpä jos 2250 € raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

 

Säännöllisen palvelusopimuksen tehnyt asiakas, voi pyytää kotitalousvähennystä otettavaksi huomioon jo ennakkoperinnässä. Iloiset Seniorit auttaa asiakkaitaan hakemaan kotitalousvähennystä huomioitavaksi kuluvan vuoden verotuksessa. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löytyy verohallinnon sivuilta (www.vero.fi).